انواع آش‌ها

آش ها جزو غذاهای اصیل ایرانی است که در سراسر کشور تهیه و طبخ می‌شود، آش ها بسته به موقعیت جغرافیایی و نحوه پخت آن و همچنین مواد تشکیل دهنده، متفاوت هستند یکی از شگفتی هایی که در تنوع انواع آش است  وجود 84 مدل متفاوت از نحوه طبخ آش در سراسر کشور است.

انواع آش محلی

  1. آش اوماج/آش اماج (آذربایجان شرقی) (تبریز) و (کردستان)
  2. آش دندونی تبریز (آذربایجان شرقی) (تبریز)
  3. آش شیله عدس (آذربایجان شرقی) (تبریز)
  4. آش ماست تبریز (آذربایجان شرقی) (تبریز)
  5. آش کلم برگ (آذربایجان شرقی) (تبریز)
  6. آش گوشواره (آذربایجان شرقی) (تبریز)
  7. آش گوجه‌فرنگی (آذربایجان شرقی) و (همدان)
  8. آش گیلدیک (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی) و (اردبیل)
  9. آش یخ (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی)
  10. آش قوروت قیله (آذربایجان شرقی)
  11. آش برگ مو/یارپاخ یرتخلسه (آذربایجان غربی)
  12. آش بلغور ارومیه/یارما آشی/شوربای بلغور (آذربایجان غربی)
  13. آش یرتخلی (آذربایجان غربی)
  14. آش دوغ (اردبیل) و (قزوین) و (همدان) و (کردستان) و (مازندران) و (شیراز) و (ارومیه) و (کرمانشاه)
  15. آش سماق (اصفهان)
  16. آش بلگ (چهارمحال و بختیاری)
  17. آش شلغم (خراسان جنوبی)
  18. آش آبکش (خراسان رضوی)/آش سوزمه (قوچان)
  19. آش بلغور گندم نیشابور (خراسان رضوی) (نیشابور)
  20. آش حلبه و زیره نیشابور (خراسان رضوی) (نیشابور)
  21. آش ماستی (خراسان رضوی) (سبزوار)
  22. آش آبغوره (همدان)
  23. آش اماج/آش اوماج (همدان)
  24. آش بادمجان (همدان) (ملایر) و (لرستان)
  25. آش برنج (همدان)
  26. آش بلغور (همدان)
  27. آش ترش با میوه (همدان)
  28. آش خیارچنبر (همدان)
  29. آش رشته دوغ (همدان) (تویسرکان)
  30. آش غوره وا (همدان) (تویسرکان)
  31. آش کشکک (همدان) (تویسرکان)
  32. آش خشکبار (همدان)
  33. آش سوماق (همدان)
  34. آش شل پتله/آش شله پلته (همدان)
  35. آش غورابه (همدان)
  36. آش کاچی (همدان)
  37. آش میوه (اردبیل) و (همدان)
  38. آش هویج و جو (همدان)
  39. آش آلو (مرکزی) (ساوه)
  40. آش بی‌بی سه‌شنبه/آش اَماج (مرکزی) (اراک) و (خراسان رضوی) (نیشابور)
  41. آش ترخینه دوغ (مرکزی) (اراک)
  42. آش حلیم (مرکزی) (دلیجان)
  43. آش جو/ترخینه جو (مرکزی) و (البرز)
  44. آش جودوغ (مرکزی) (اراک)
  45. آش شیر/ترخینه شیر (مرکزی) و (آذربایجان شرقی) (تبریز)
  46. آش مصطفی (مرکزی) (اراک)
  47. آش گزنه/آش ترش (مازندران)
  48. آش ترخینه/سوپ ترخینه (لرستان) و (همدان) و (کرمانشاه)
  49. آش دندونی‏ (لرستان)
  50. آش کشگینه/ترخینه (لرستان)
  51. زیر برنجی/آش گوشت (بروجرد)
  52. آش قلیه (گیلان)
  53. کی آش (گلستان)
  54. هلی آش (گلستان)
  55. آش اسپه شله (گلستان)
  56. آش دنگو (کهگیلویه و بویراحمد)
  57. آش کارده (کهگیلوله و بویراحمد) و (فارس) (اقلید)
  58. آش عباسعلی (کرمانشاه)
  59. آش کشک بادمجان (کرمانشاه)
  60. آش گندم شیر (کرمان)
  61. اوماچ آش (کرمان)
  62. آش پرپوله (کردستان)
  63. آش دانه کولانه (کردستان)
  64. آش عدس بلغور (کردستان) (سنندج)
  65. آش هالاو (کردستان) (سنندج)
  66. آش کشک (کردستان) (سنندج)
  67. آش سه نگه سیر (کردستان)
  68. آش آلو و عدس (قم)
  69. آش قنبید/آش قمنبیت (قم)
  70. آش انار (فارس) و (مرکزی) و (یزد)
  71. آش سبزی (فارس) (شیراز)
  72. آش کوفته سبزی (فارس) (شیراز)
  73. آش ترش (زنجان) و (همدان) و (مازندران) و (لرستان)
  74. آش گندم (زنجان)
  75. آش ماست (زنجان)
  76. آش ماسوآ (خوزستان) (دزفول) و (لرستان) (بروجرد)
  77. آش غلغل (خوزستان) (شوشتر)
  78. آش ماسووا (خوزستان)
  79. آش جوشواره (خراسان شمالی)
  80. آش زرشک (خراسان شمالی)
  81. قاتقلی آش (خراسان شمالی)
  82. آش آبکش (خراسان رضوی)/آش سوزمه (قوچان)
  83. آش شلغم (خراسان جنوبی)
  84. آش بلگ (چهارمحال و بختیاری)

آیا آش محلی منطقه شما در این لیست موجود نیست؟ با ما در میان بگذارید

این مقاله را دنبال کنید که در آینده راجع به فواید انواع آش صحبت کنیم

برگشت به بالا